م.ق91)تصرف عدوانی در مشاعات آپارتمان و اعتراض به رأی شورای
در مجتمع ? واحدی ما محل زیرزمین پارکینگ میباشد در صورتمجلس تفکیکی آن ? پارکینگ به ابعاد ?/? در ?/? متر و با حدود اربعه مشخص قید شده است و مازاد مساحت بعنوان منطقه مشاعی پارکینگ ذکر شده و درسند کلیه مالکین مالکیت وقدرالسهم منطقه مشاع قید گردیده است در این منطقه امکان پارک تعداد بیشتر از ? اتومبیل وجود دارد (بدون مزاحمت برای دیگران) ،و یکی از مالکین که زورگو است وعده ای از او میترسند وحرف شنوی از او دارند دراین محل (منطقه مشاعی پارکینگ) اقدام به تفکیک (علامت گذاری با سنگ) یک پارکینگ به همان ابعاد جهت اتومبیل دوم خودش نموده است.
برای آنکه من هم بتوانم از حق مشاعی خودم بهره گیری کنم دادخواست رفع ممانعت از مشاعات پارکینگ دادم شورای حل اختلاف در رای خود اعلام نموده که "چون در سند خواهان حق استفاده از پارکینگ تحت عنوان پارک اتومبیل داده نشده دادخواست محکوم به ابطال است" و ازکنار مسایل مربوط به تصرف مشاع و تفکیک پارکینگ هشتم گذشته است در حالیکه در سند خواندگان نیز عبارت مجاز به پارک در مشاعات پارکینگ ننوشته شده و فقط مالکیت پارکینگ به شماره ومحل و متراژ مشخص ذکر گردیده است این رای دستاویز قرار گرفته و آنها خودشان را مجاز به پارک اتومبیل دوم وسوم میدانند آیا نباید شورا عبارتی دال بر ممنوعیت همه در پارک در مشاع ذکر مینمود؟ ? در دادخواست دیگری با عطف به دادخواست فوق به همین شعبه اعلام نموده ام که به مدت ? سال بدون توافق قبلی و از روی ناچاری و البته اوایل بعلت عدم اطلاع از قانون کلیه هزینه های مشترک رابطور مساوی با دیگران پرداخته ام و با توجه به ماده ? قانون تملک آپارتمان ها با در نظر گرفتن مساحات اختصاصی و احتساب منطقه مساعی پارکینگ که به من اشاعه داده نشده باید مبلغ ?????? تومان پس گرفته شود ? اینبار شورا پس از چند بار جلسه که طرف مقابل نمی آمد ، قرار معاینه محل گذاشتند ، ولی در موقع معاینه محل علیرغم اعتراف صریح خواندگان و مشاهده آثار پارک اتومبیل در منطقه مشاع و خط کشی با سنگ عضو سوم شورا فقط مطالب اسناد مالکیتی را نوشت (موقعیت پارکینگ ها و مالکین آنها را ذکر نمودند و نوشتند که در سند خواهان پارکینگ وجود ندارد) در روز بعد رای دادند " چون خواندگان در پارکینگ خودشان مستقرند و خواهان پارکینگ ندارد ادعای خواهان فاقد وجاهت قانونی و محکوم به ابطال است" درصورتی که در دادخواست نوشته بودم " مساحات اختصاصی و منطقه مشاعی پارکینگ که در تصرف خواندگان است"
آیا مساحت پارکینگ ها جزو مساحت های ماده ? نیست ؟.
چرا شورا موضوع پارکینگ هشتم و پارک در مشاعات توسط خواندگان را نادیده میگیرد؟
آیا من باید تا ابد مساوی دیگران هزینه های مشترک را بپردازم (مساحت کف آپارتمان ها مساوی است ولی دو واحد دارای تراس بزرگ و حیاط خلوط نیز میباشند که در اختصاص آنهاست و همچنین مالکیت اختصاصی ? پارکینگ در سند ها ذکر شده است )آیا دادگاه حقوقی که به اعتراضات آرای شورا رسیدگی میکند نباید جلسه بگذارد و باید غیابی رای بدهد ؟.
در قانون حق اعتراض به تجدید نظر بسته شده درحالیکه به رای دعاوی که شروع آنها از دادگاه حقوقی بوده به دفعات مکرر میتوان اعتراض نمود.
در مورد موضوع فوق آیا میتوانم دادخواست های تامین حقوق مشاعی یا وضع ید بر منطقه مشاع پارکینگ بدهم ؟
پارکینگ هشتم را که خوانده از دل مشاع تفکیک نموده و باچند سال استفاده عدم تعارض یا مزاحمت برای پارکینگ های دیگر اثبات شده درصورت افراز توسط اداره ثبت و شهرداری طبق مقررات سهمیه من میگردید ، آیا میتوان آ ن را بعنوان حق ممکن الحصول درخواست نمود ؟.
توجه به زوایای این موضوع و بررسی جامع و اظهار نظر کامل مورد سپاس میباشد.
پاسخ از ما:
اولا:مطابق ماده581قانون مدنی:"تصرفات هریک ازشرکادرصورتی که بدون اذن یاخارج ازحدوداذن باشدفضولی بوده وتابع مقررات معاملات فضولی خواهدبود.".همچنین مطابق ماده582همان قانون"شریکی که بدون اذن یادرخارج ازحدوداذن تصرف دراموال شرکت نمایدضامن است"بااین وصف مالک دیگربدون اجازه شماحق استفاده ازقسمت مشاع به عنوان پارکینگ نداردو عمل وی نوعی تصرف عدوانی تلقی خواهدشد.
تبصره ماده3 آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمانها نیزمقررداشته که"گذاردن میزوصندلی وهرنوع اشیای دیگروهمچنین نگاهداری حیوانات درقسمتهای مشترک ممنوع است"وهمانگونه که خودنیزمتذکرشده اید، میتوانیددادخواست رفع تصرف علیه وی به شورای حل اختلاف تقدیم نمایید و نداشتن پارکینگ مانع اعمال حق درمال مشاع نخواهدبود و رای شورا از این جهت قانونی نیست ومطابق بند(1)ماده18آیین نامه اجرایی ماده189قانو برنامه سوم توسعه اقتصادی،اجتماعی وفرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب15/2/1381ظرف بیست روزازتاریخ ابلاغ به طرفین به شرط اینکه اکثریت اعضای شورا بارسیدگی به اعتراض وتجدیدنظرخواهی موافق باشند و لزوم تجدیدنظرخواهی رادرخواست نمایند،قابل تجدیدنظرخواهی دردادگاه عمومی حوزه مربوط است ورای دادگاه قطعی است و چون ترتیبی برای نحوه رسیدگی تعیین نشده رسیدگی به اعتراض بدون حضورطرفین به عمل میاید.گرچه مانعی بردعوت اطراف دعوی وجودندارد.
ضمناپارکینگ اختصاصی بایددراحتساب میزان مساحت اختصاصی مطابق ماده 4قانون تملک اپارتمانهامدنظرقرارگرفته وهزینه های مشترک به همان نسبت اخذشود.چنانچه عرفاتراس وحیاط خلوط نیزجزءحصه اختصاصی است لیکن باتوجه به قسمت اخیرماده 4مذکورکه مقررداشته"...بجزهزینه هایی که به دلیل عدم ارتباط بامساحت زیربنابه نحومساوی تقسیم خواهد شد..."به نظر میرسد ارتباطی بین تراس وحیاط خلوط باهزینه های مشترک وجودندارد.
رسیدگی به موضوع افرازملک مشاع به معنی مالکیت مطلق شما برپارکینگ مشاعی نیست تابه عنوان ملک اختصاصی شما تلقی گردد.چراکه دیگران نیزدرپارکینگ مشاعی شریک هستند.درهرصورت مستلزم رسیدگی توسط اداره ثبت اسنادواملاک است.